Brüsszelezős lett a kormány új koronavírus-hírlevele

A kormányfő előzőleg új veszélyeket emlegetett. Az ellenzék támadása megmaradt, de finomodott.

Befutott a vakcinaregisztrációnál megadott címekre a Rogán Antal miniszter irányítása alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ legújabb hírlevele. Akik azt hitték, Covid-19-hírlevélre iratkoztak fel, most megtudhatják, hogy:

Egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot, és olyan büntetőintézkedéseket is akarnak, amelyek további kifizethetetlen terhet raknának az európai, így a magyar állampolgárok vállára. Az Európai Bizottság alelnöke amellett érvelt, hogy csökkentsük az Oroszországból érkező gázszállításokat, és az emberek tekerjék lejjebb a fűtést az otthonukban. A brüsszeli energetikai biztos szerint minden tagállamban felkészültek arra az emberek és a vállalkozások, hogy személyesen viseljék a magasabb energiaárak okozta terheket.

Rogán Antal emberei – bár az Alkotmánybíróság a Kúriával szemben a minap melléjük állt – finomítottak stílusukon, amikor az ellenzék ellen kampányolnak. A bírálat megmaradt, de például már nem kiterjesztően érvényes minden politikai ellenfelükre.

A magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák. Ez súlyos felelőtlenség, mivel a magyar háztartások 85 százalékát gázzal fűtik. A magyar kőolajimport 64 százaléka pedig Oroszországból érkezik. Ha felfüggesztenék az Oroszországból érkező energiaimportot, az súlyosan veszélyeztetné az olaj- és gázellátás biztonságát, és akár két-háromszorosára is növelhetné a magyar családok terheit.

Az új hírlevél további része a szokásos propaganda, illetve utalás arra, milyen kemény munka vár még Orbán Viktorra, aki eddig sikeresen védte a magyar érdekeket.

Az európai fórumokon is felelősen kell eljárnunk, hogy megőrizhessük a magyar családok békéjét és anyagi biztonságát. A magyar kormány továbbra is ellenzi a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra. A miniszterelnök mind a párizsi, mind a brüsszeli csúcson eredményesen képviselte a magyar érdekeket. Egyértelművé tette, hogy ez a lépés aránytalanul nagy terhet róna Magyarországra.

A kormány elítéli az orosz katonai agressziót, kiáll Ukrajna területi épsége mellett, de ahhoz ragaszkodik, hogy a háború költségeit ne a magyar családokkal fizettessék meg. A hírlevél előtt Orbán Viktor a Facebook-oldalán egy videóban ecsetelte, milyen nehéz dolga lesz a  NATO- és EU-csúcson Brüsszelben, milyen veszélyes javaslatokkal  állhatnak elő szövetségeseink.

Frissítés!

A DK szerint felháborító a Kormányzati Tájékoztatási Központ újabb EU-ellenes, brüsszelező, baloldalozó, valótlanságot állító propagandahírlevele. A kormány az oltással kapcsolatban ígért további információkat, de ezt a platformot is saját hazugságai és propagandája terjesztésére használja, visszaél a koronavírus-járvány adta helyzettel.

Orbánék már nem egyszer éltek vissza a járvánnyal, de különösen taszító, hogy a kormányzati csatornát Fidesz-kampányra használják, és az ukrán háborút is idekeverve fröcsögnek és hazudoznak.

A DK szerint elég volt a kormányzati híreknek álcázott brüsszelezésből, és abból, hogy Orbánék hülyének nézik az embereket.