Határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a pedagógusok – írja meg nekünk tapasztalatait!

Januárban csak két óráig tartott a munkabeszüntetés, most határozatlan ideig tart a tiltakozás. Írják meg nekünk, mit tapasztalnak az iskolákban!

A január 31-i kétórás figyelmeztető sztrájk után március 16-án országszerte határozatlan idejű sztrájkot indítanak a pedagógusok. A szakszervezetek arra kérik a szülőket, hogy szerdán, csütörtökön és pénteken ne vigyék iskolába a gyermekeket, de az intézményekben gyermekfelügyelet lesz.

Már a januári tiltakozást – amelyen több mint húszezer pedagógus vett részt – is hosszú huzavona előzte meg a szakszervezetek és a kormány között, aztán február 11-én megjelent egy rendelet, amely voltaképpen ellehetetleníti a tanárok munkabeszüntetését. Ezt követően számos iskolában a polgári engedetlenség eszközéhez nyúltak a pedagógusok, és immár hetek óta minden nap van olyan intézmény, ahol polgári engedetlenséggel tiltakoznak.

A PDSZ nemrég arról számolt be, hogy tömegesen érkeznek visszajelzések arról, hogy a tankerületi központok igazgatói értekezleten utasítják az igazgatókat jogellenes intézkedésekre, valamint olyan utasítások kiadására, amelyek megakadályozzák, hogy érzékelhető sztrájkot tudjanak szervezni.

A Helsinki Bizottság összefoglalta, szülőként mit kell tudni a sztrájkról.

A 24.hu ismét szeretne a lehető legtöbb közvetlen tapasztalat, információ birtokában beszámolni arról, hogy különböző iskolákban, különböző településeken hogyan zajlik a sztrájk, a tervek szerint mennyi ideig tart, hány pedagógus csatlakozott hozzá egy-egy intézményben, fenyegették-e őket retorizóval a részvétel miatt, és mit éreznek mindebből a tanulók és a szülők.

Kérjük olvasóinkat, pedagógusokat, szülőket, diákokat, írják meg tapasztalataikat a tanársztrájkról. Küldjék levelüket „Pedagógussztrájk” tárggyal az info@24.hu e-mail címre!