Elküldte exének az övébe tűzött pisztolyt egy fogoly

Négy és fél évet is kaphat a nyomkövetőt levágó és megszökő holland férfi.

Fogolyszökés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a 40 éves holland férfival szemben, aki levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd megszökött a bűnügyi felügyeletből..

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 40 éves holland terheltet bűnügyi felügyeletbe rakták a jogerős ítéletig, és nem hagyhatta volna el a Győr melletti otthonát.

Az egyik tavaly áprilisi délután azonban „szabotázs” jelzés érkezett a rendőrségre a nyomkövetőrről A házhoz kiérkező rendőrök a férfit nem, csak a levágott nyomkövető eszközt találták meg. Pár órával később azonban már az erősen ittas állapotban lévő terheltet is elfogták a településen.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi előző nap fenyegető üzeneteket küldött volt élettársának, köztük egy fotót is melyen egy, az övébe tűzött pisztoly volt látható. A gáz- és riasztófegyvernek minősülő pisztolyt a rendőrök a házkutatás során megtalálták és le is foglalták.

A férfit azonnal letartóztatták, és vele szemben az ügyészség fogolyszökés, és minősített zaklatás miatt emelt vádat, tettéért akér négy és fél évet is kaphat a halmazati büntetések miatt.