Kunhalmi szerint megosztott a tagság, így nem állnak egyik jelölt mögé sem

Több szocialista is kiállt viszont Dobrev mellett.

AZ MSZP továbbra is minden erőforrásával támogatja az előválasztási folyamatot, de Karácsony Gergely visszalépése után nem állnak ki egyik jelölt mellett sem, mondta Kunhalmi Ágnes a hvg.hu-nak. Az MSZP társaelnöke hozzátette, a párt ktivistákkal, szavazatszámlálókkal segít, illetve a székházát is rendelkezésre bocsátja.

Mint mondta, az elnökség döntött arról, hogy nem állnak be sem Dobrev Klára, sem Márki-Zay Péter mögé, azért, mert megosztott a párt tagsága. Kunhalmi szerint az MSZP-s szavazók egy része Dobrevre fog szavazni, míg a fiatalok Márki-Zay Péter felé halanak, azonban lesznek olyanok is, akik Karácsony visszalépése miatt inkább otthon maradnak.

Noha az MSZP pártszinten nem áll be egyik jelölt mögé sem, már több MSZP-s politikus jelezte, hogy Dobrevet támogatja. Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere már pénteken közölte, hogy a DK-s jelöltet támogatja, nem sokkal később így tett Gőgös Zoltán is.

Vasárnap Barabás Richárd, a Párbeszéd politikusa jelentette be Facebook-oldalán, hogy Dobrevet támogatta szavazatával a második fordulóban, illetve Szitka Péter kazincbarcikai polgármester is posztolt arról, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatta.

Vasárnap elindult az előválasztás második fordulója, a részletekről ebben a cikkünkben olvashatnak:

Kapcsolódó
Elindult az ellenzéki előválasztás második fordulója
Mostantól az egész ország egy nagy választókerület, bárhol lehet szavazni.

Frissítés

A cikk első verziójában, illetve annak címében is azt írtuk: Kunhalmi a HVG-nek azt mondta, „szétesne a párt”, ha elnökként valamelyik jelöltet támogatná. Cikkünk megjelenése után azonban a HVG törölte a mondatot a cikkből, az MSZP pedig jelezte, hogy nem mondott ilyet az elnök, így a HVG nyomán mi is módosítottuk az írásunkat.