14 évet kapott az újszászi nőverő, aki megalázta és rágyújtotta a házat a volt élettársára

Beismerte tettét a kegyetlen férfi.

Tizennégy év fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki rendszeresen verte és megalázta a volt élettársát, és végül a házat is rágyújtotta.

A bíróság tájékoztatása szerint a férfi hónapokkal a szakítás után sem volt hajlandó elköltözni volt élettársától. Ehelyett rendszeresen verte és megalázta korábbi szerelmét, és őt és édesanyját is azzal fenyegette, hogy rájuk gyújtja, felrobbantja a házat. Végül tavaly októberben, amikor mind a ketten aludtak, megtette, amit ígért, és valóban rájuk gyújtotta a házat.

A két nő annak köszönheti csak az életét, hogy megkérték az egyik ismerősüket, hogy a biztonság kedvéért álljon őrt és töltse náluk az éjszakát. Az ismerős nem aludt, hanem tévét nézett, amikor nem sokkal tíz óra után felcsaptak a lángok. Nem késlekedett, s azonnal hívta a 112-es segélyhívót, majd felébresztette és kimenekítette az asszonyokat, így egyikük sem sérült meg.

A férfi beismerte a bűnösségét az előkészítő ülésen és lemondott a tárgyalás jogáról is. A Szolnoki Törvényszék különös kegyetlenséggel, több, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében, kapcsolati erőszakban és folytatólagosan elkövetett zaklatásban, és kapcsolati erőszakban is bűnösnek mondta ki az elkövetőt, és halmazati büntetésül 14 év fegyházra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség kevesellte, a vádlott és védője sokallták a kiszabott büntetést.