60 ember vert át és 75 milliós kárt okozott egy Heves megyei bűnszervezet

13 ember ellen emeltek vádat, 13 év fegyházat kértek a főbűnösre.

Vádat emeltek egy Heves megyei bűnszervezet tagjaival szemben, akik hatvan embert csaptak be és 75 millió forintos kárt okoztak. A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak megtévesztő internetes hirdetésekkel csapták be a főleg mezőgazdaságban és építőiparban dolgozó személyeket. Álnéven kínáltak neki munkagépeket eladásra.

A vásárlókkal olyan bankszámlákra utaltatták a pénzt, amelyek tulajdonosai nehéz anyagi körülmények között élő “strómanok” voltak. Az ügyben 13 embert vádolnak nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt. A vádirat alapján a vádlottak közel 75 millió forint kárt okoztak a hatvan sértettnek.

A bűnszervezet vezetői a pénzből többek között luxus terepjárókat és ékszereket vásároltak. A Füzesabonyi Járási Ügyészség tíz vádlottra fegyházbüntetést, három társukra pedig felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól. Az elsőrendű vádlottra 13 év fegyházat kértek arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mindent beismer s lemond a tárgyalás jogáról is. A bűnelkövetői csoport vezetői közül hatan letartóztatásban, ketten bűnügyi felügyelet alatt vannak.