Orbán: Szerdán nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások

Megvan a 2,5 millió beoltott.

A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk: 2,5 millió honfitársunk beoltva – közölte Orbán Viktor kedd délután Facebook-videójában. A miniszterelnök azt mondta,

holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások.

Ezt követően megjegyezte, az oltást folytatják, hasonló tempóban, egyúttal arra kért mindenkit, hogy regisztráljon és vegye fel az oltást.

Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek

– fogalmazott.

A döntésről szóló határozat kedden hat óra után a Magyar Közlönyben is megjelent, ebben Pintér Sándor belügyminiszter megállapítja, hogy megtörtént a nyitás feltételéül szabott 2,5 millió oltás beadása.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn tette közzé, hogy mely intézkedések lépnek életbe a 2,5 millió beoltott elérését követően:

A miniszterelnök múlt héten a köztévének adott interjújában azt mondta: azért 2,5 millió beoltottnál kezdik el a fokozatos nyitást, mert számításaik szerint ebben már minden olyan 65 évesnél idősebb benne lesz, aki regisztrált az oltásra. Ez nem teljesült maradéktalanul: Müller Cecília országos tiszti főorvos kedden azt mondta, a 65 évnél idősebb regisztráltak 85 százaléka kapott már oltást, a 80 évesnél idősebbeknél pedig ez az arány 90 százalék.

Címkék: