Csontozókéssel tett pontot a veszekedés végére egy hentes

Akár 15 év börtönt is kaphat.

Továbbra is börtönben marad az az emberölési kísérlettel vádolt szarvasi hentes, aki csontozókéssel tett pontot egy kocsmai veszekedés végére 2019 nyarán. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi letartóztatását fenntartó határozatot.

Az elkövető úgy kívánta rendezni a kocsmai nézeteltérését, hogy egy késsel ittasan gyomortájékon szúrta a pultosnő élettársát, aki rászólt, hogy fejezze be a fenyegetőzést, amiért nem szolgálták ki. A megszúrt férfi életét az idejében megkezdett, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A letartóztatás további fenntartása miatt a hentes jelentett be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ezt nem tartja alaposnak, mivel a férfi cselekménye 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ráadásul a férfi korábban is volt büntetve erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt, ezért a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll az esetében. A fellebbviteli főügyészség szerint ezért továbbra is börtönben van a helye.