Húszmilliót adna M. Richárdék biztosítója a kétéves kisfiával egyedül maradt nőnek, nem fogadta el

Először csak két milliót ajánlott a biztosító az özvegynek és a gyerekének. A felháborodott özvegy perre vitte az ügyet: 45 milliót kér, hogy biztosítani tudja a gyereke jövőjét.

Mindössze kétmillió forintot ajánlott először a biztosító annak a nőnek és kisfiának, aki 37 éves férjét veszítette el a Dózsa György úti balesetben, írja a Telex a Kékfény riportja alapján. Az özvegy felháborodott ezen, és perre vitte az ügyet. A biztosító már húszmilliót is adna, de az özvegy nem fogadta el. A baleset másik áldozata egy 24 éves egyetemista fiú volt.

A riportból kiderül, hogy az özvegy csak másfél évvel a tragédia után tudta meg, hogy egyáltalán igényt tarthat kártérítésre. Királyné Babodi Éva elmondta, hogy  a baleset után szó nélkül  aláírattak vele egy papírt a rendőrségen arról, hogy van-e bármilyen polgárjogi igénye, és ő úgy válaszolt, hogy nincs.

Mint mondta, abban a felzaklatott helyzetben fogalma sem volt arról, hogy miről van szó. Az özvegy felháborítónak találta a biztosító ajánlatát, ezért bíróságra vitte az ügyet. A portál szerint a múlt héten is volt egy tárgyalás, de az özvegy nem kapott szót a bírótól.

A riport részletesen kitért arra is, hogy ilyenkor mindig több részből tevődik össze a kár összege. Ebbe beleszámít, hogy mekkora összeg esik ki a családi kasszából az elhunyt családtag miatt, és természetesen beleszámítanak az érzelmi károk is.

Kapcsolódó
Négy év fogházat kapott M. Richárd, megszereztük az eddigi bűnlajstromát
„Mi kell ebben az országban ahhoz, hogy valakit örökre leültessenek?" – kérdezte az elhunyt egyetemista fiú édesapja az ítélet után.

Az özvegy elmondta, hogy a fia jövőjét szeretné biztosítani a pénzből, ezért ő 45 millió forintot kér. Ez manapság egy átlagos budapesti lakás értéke, és nagyjából ennyibe kerül M. Richárd autója újonnan, amivel balesetezett a Dózsa György úton. A riportban részletesen kitértek arra is, hogy “mennyit ér” a kártérítési ügyekben egy emberélet.

A Közlekedéstudományi Intézet utoljára tíz évvel ezelőtt végzett egy kutatást erről. A szakértők egy átlagos, 30-as éveiben járó munkavállalót modelleztek, azt, hogy a családja mekkora összegtől esik el, ha ő meghal. Az anyagi értékek mellett az érzelmi kárt is modellezték. A végösszeg 260 millió forint a tíz évvel ezelőtti számítás szerint.

A biztosító a per jelenlegi állásában 20 millió forintot ajánlott az özvegynek arra az estre, ha elállnak a további követelésektől. Éva és ügyvédje azonban úgy van vele, hogy ha már három évig pereskedtek, akkor nem fognak meghátrálni. Az elsőfokú bíróság szerint nemcsak M. Richárd, de a kanyart levágó másik sofőr is hibázott a baleset bekövetkeztekor. ilyenkor pedig mind a két fél biztosítója felelős bizonyítottság esetén. M. Richárd négy év fogházat kapott elsőfokon, míg a társát felfüggesztettre ítélték. A két vádlott biztosítója azonban ugyanaz.