Mészáros Lőrinc ügyvédje is vett egy focicsapatot

Vörös Józsefé az NB III.-ban játszó salgótarjáni csapat.

Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos gázszerelő ügyvédjeként ismert Vörös József lett a tulajdonosa a nagy múltú salgótarjáni focicsapatnak – írja az mfor.hu. A cikk szerint Vörös január közepén lett a tulajdonosa a Sportzal Kft.-nek, amely pedig többségi tulajdonosa az SBTC Sport Kft.-nek. Kisebbségi tulajdonos pedig a salgótarjáni önkormányzat, amit jelenleg ellenzéki (MSZP-s) polgármester irányít.

Az SBTC egy patinás focicsapat Salgótarjánban, története 1920-ban kezdődött, jelenleg viszont csak az NB III. keleti csoportjának 15. helyén áll. A Sportzal új ügyvezetője egy volt focista lett Árki Gábor személyében, aki például a Diósgyőr sportigazgatója is volt 2016-ig, de az SBTC Sport Kft.-nek eddig is ő volt már az ügyvezetője.

Vörös Józsefről nemrég megírtuk, hogy a hatmilliárd forint kárt okozó Széchenyi Bank egykori igazgatósági tagjaként  gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség. Az ügyvéd közvetítésével kerültek Orbán Viktor miniszterelnök egykori bizalmasának, Simicska Lajosnak a cégei a kormányfő felcsúti barátjához, Mészáros Lőrinchez, akinek megbízásából Vörös földeket is vett, és volt, hogy együtt utaztak magánrepülőn meccset nézni.

Kiemelt képünkön Vörös József középen