Emberölés Mélykúton – vádemelést javasolnak

Bár a nő elment a rendőrségre, nem tett feljelentést. Élettársa még aznap megölte.

A nyomozók vádemelést javasolnak a mélykúti emberölés gyanúsítottja ellen. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, a garai férfi egy éve, 2019. december 18-án Mélykúton, egy családi házban egy késsel megölte élettársát, majd magukra gyújtotta az épületet.

A férfit a tűzoltók kimentették, de az asszonyon már nem tudtak segíteni, a szúrt sebek miatt meghalt. A pár néhány hónappal korábban ismerkedett meg. Összeköltöztek, a bűncselekmény elkövetése előtti két hétben többször összevesztek, a nő el akart költözni.

A férfi ekkor megfenyegette az asszonyt, aki elment a Jánoshalmi Rendőrőrsre a tragédia napján, de nem akarta feljelenteni élettársát, noha erre a lehetőségre többször felhívták a figyelmét. A nő a testvéréhez ment, élettársa ott talált rá, ahol az asztalról felkapott késsel vetett véget párja életének.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, emberöléssel és rongálással gyanúsított férfi ügyében a nyomozást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes főügyészségre.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a mélykúti emberölés kapcsán arra figyelmeztet, hogy a családon belüli erőszak nem magánügy. Akit bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) ér, az kérjen segítséget, tegyen feljelentést, hogy a rendőrség lépni tudjon.