Durva autósüldözés Kecskeméten, több lövés is dördült

A Lajosmizse felé menekülő sofőr végül egy fának ütközött.

Autósüldözés volt pénteken, Kecskemét belterületén. Az egyenruhások sebességellenőrzést végeztek, amikor dél körül kiszűrtek egy gyorshajtót, aki a megengedett 50 km/órás sebességnél jóval gyorsabban hajtott az utasaival.

A rendőrök meg akarták állítani a sofőrt, de ő továbbhajtott, ezért üldözni kezdték.

Menekülés közben a sofőr több szabályt is megszegett: átment a piros jelzésen, és Lajosmizse felé haladva szándékosan nekiment egy rendőrautónak. A közlekedés más résztvevőit és az őt megállítani szándékozó rendőröket is veszélyeztette, ezért több szolgálati kocsival is követték.

A férfi végül az 5211-es számú út Kunadacs és Kunszentmiklós közötti szakaszán letért az útról és fának ütközött. A kocsiból kiugró járművezető támadólag lépett fel a felé közeledő rendőrrel szemben, aki ezért három figyelmeztető lövést adott le.

A szabályosan, levegőbe leadott lövések következtében senki sem sérült meg. A járműben utazó másik két személy megpróbált elfutni, de a rendőrök őket és a sofőrt is elfogták. A Kecskeméti Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.