Köves Slomó: Demeter cikke ízléstelen provokáció

Az EMIH vezető rabbija szerint az, aki konzervatív, tudja, milyen határt nem lehet átlépni.
Kapcsolódó cikkek

Demeter Szilárd »eszmefuttatása« ízléstelen és méltatlan. Lehet Soros György politikai aktivitásával és üzleti tevékenységével egyet nem érteni és vitatkozni, de személyét Hitlerhez és tevékenységét a gázkamrákhoz hasonlítani nehezen tekinthető többnek otromba provokációnál,

írta Köves Slomó a Telex megkeresésére azzal a cikkel kapcsolatban, amelyet Demeter Szilárd kormánybiztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója jegyzett az Origón. Demeter a cikkben a holokauszt-túlélő Soros Györgyöt Adolf Hitlerhez hasonlította és azt írta, hogy Európa Soros gázkamrája.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija hozzátette:

A fennálló világrend érvényes konzervatív kritikáját adni nem csak lehetséges, de szükséges is. Konzervatívnak lenni azonban egyebek mellett annyit is tesz, hogy pontosan tisztában vagyunk azokkal a nyelvi keretekkel, melyeknek határait nem lépjük át, nem mossuk el. Nem vulgarizáljuk azt, amit nem lehet vulgarizálni.

Demeter Szilárd írását Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az izraeli nagykövetség, Vámos Miklós, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is elítélte.

Demeter Szilárd kirúgását követeli Orbántól Bajnai Gordon
A volt miniszterelnök szerint ellenkező esetben az egész ország szégyenkezhet miatta.