Fegyverrel raboltak ki egy diszkontot Üllőn, egy dolgozó testvére volt – frissítve

Saját testvére adta át a fekete ruhás rablónak a pénzt. Videó.

Zárás után raboltak ki egy üzletet Üllőn. A fekete ruhát, kesztyűt, napszemüveget és csősálat viselő férfi fegyvert fogott az ajtót nyitó női alkalmazottakra, majd beterelte őket férfi kollégájukhoz. Pénzt követelt, miközben pisztolyával sakkban tartotta őket. A férfi alkalmazott átadta neki az aznapi bevételt, pénzes tasakban a bankókat, de az aprópénzt is be kellett zacskóznia. A támadó a zsákmánnyal elmenekült, lövés, sérülés nem történt.

A Pest megyei rendőrök forró nyomon eredtek a tettes nyomába, minden rendelkezésükre álló lehetőséggel gyarapították az információkat. Néhány nap elegendő volt, hogy eredményt érjenek el. Először a rablásról előzetesen tudó és a támadót felismerő G. Norbert csuklóján kattant bilincs. A 34 éves gyáli férfi az üzlet alkalmazottja, ő nyújtotta át a bevételt a fegyveresnek, aki az öccse.

Az alkalmi munkákból élő, 28 éves G. Dávidot már célirányosan keresték, budapesti otthonában kutatást tartottak, ahol meg is találták a pénz egy részét. A falban lévő rejtekhelyre dugott sörös dobozokból több mint 2,7 millió forint került elő

G. Dávid a kihallgatásakor megtagadta a vallomástételt, az őrizetbe vétel ellen panasszal élt. A testvérpár ellen rablás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a báty szabadlábon védekezhet. A rendőrök kezdeményezték G. Dávid letartóztatását.

Frissítünk! 1258

A Monori Járási Ügyészség tájékoztatása szerint a rabló a több millió forintnyi bevétel mellett a dolgozók telefonjait is elvette. A rabolt pénznek pedig mintegy kétharmada került elő. Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére az eljárási jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének elkerülése érdekében.

Fotók, videó: PMRFK