Megszűnt a Jobbik Vas megyében

Nem kívánnak a Jobbik szétveréséhez asszisztálni.
Kapcsolódó cikkek

Mi, a Jobbik Vas megyei vezetői kijelentjük, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Jobbik szétveréséhez asszisztálni, ezért párttagságunk megszüntetését jelezzük az Országos Elnökség és a pártigazgató felé, ezzel párhuzamosan pedig megszűnnek megyei alapszervezeteink

– közölte Lábodi Gábor, a Jobbik Vas megyei alelnöke Facebook-oldalán.

Mint írta: 13 éve Bana Tibor vezetésével alakultak meg első szervezeteik Vas megyében, Lábodi szerint a megválasztott elnökség részéről mégis nemtelen támadások érték országgyűlési képviselőiket.

Ahogy hétfőn megírtuk, Bana Tibor bejelentette, kilép a pártból és függetlenként folytatja a parlamenti munkát.

A Vas megyei alelnök szerint mára a Jobbik vezetésében a diktatórikus szemlélet vált uralkodóvá, „ahol a személyi kultusz, a vezetőséghez való feltétlen hűség és a kritikai vélemények elnyomása vált a mindennapok részévé”.

Jakab Péter pártelnök egy érdemelvű párt jövőképéről beszélt, ezzel szemben olyan emberektől vált meg a vezetés, akik évtizedes lelkiismeretes munkát végeztek egykori pártjukban, helyükre pedig más pártoktól vagy baráti körből érkezőket emeltek ki minden lehetséges posztra. A frissen kinevezett vezetők között vannak olyanok is, akik sajtóértesülések szerint akár bűncselekménnyel is vádolhatóak. Ilyen vezetőkkel és szemlélettel mi nem kívánunk tovább dolgozni!

– fogalmazott Lábodi, aki leszögezte: a mai naptól Vas megyében megszűnt létezni a Jobbik. Február végén egyébként megszűnt a párt debreceni alapszervezete is.

Kilépés, feljelentés, pénzbüntetés – eldurvult a Jobbik belső konfliktusa
A budapesti elnök otthagyta a pártot, de a hátországban is súlyos konfliktusok zajlanak.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Tamás