Nemzetközi droghálózatot derítettek fel – videó

Egy 2018-as nyomozást zárták le. Vádat emeltek a bandát Ausztriából irányító férfi ellen is.

Ásotthalomnál bukott le 2018. január 19-én Sz. Norbert szerb-magyar kettős állampolgár, akinek az autójában a pénzügyőrök 13,6 kiló marihuánát találtak. A férfit a rendőrök kihallgatták, megkezdték az ügy felderítését.

Kiderült, a drognak Asztriába kellett volna megérkeznie.

A nyomozók látókörébe került egy bűnözői csoport, amelyet az 56 éves magyar F. Zoltán irányított osztrák lakhelyéről. A kábítószer feltehetően Albániából származott, az általa beszervezett futárok csempészték Ausztriába.

A magyar nyomozók jelzésére a horvát hatóságok 2018. április 14-én kapcsolták le K. Jánost. Autójában 17,6 kiló marihuánát találtak. Őt egy másik kocsival  végig követte F. Zoltán, őt is ellenőrizték, de nála nem találtak drogot. K. Jánost a horvát bíróság 5 év börtönre ítélte.

A magyar rendőrök szorosan együttműködtek az osztrákokkal, akik szintén nyomozást indítottak F. Zoltán ellen. Őt 2018. október 21-én Székesfehérváron fogták el. Autójában 2,7 kiló marihuánát, 0,5 kiló amfetamint találtak, míg az osztrák rendőrök ausztriai lakcímén további 3,5 kiló marihuánát foglaltak le.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pécsi nyomozói jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt nyomozott Sz. Norberttel és F. Zoltánnal szemben. A nyomozást lezárták, az iratokat vádemelési javaslattal átadták a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

Kiemelt kép: police.hu