Karácsony: Nincs az a diplomácia cél, ami legitimálna azt, hogy egy ország miniszterelnöke háborús bűnösökkel bájologjon

Szomorú, hogy ezt a magyar kormány nem érzi így, sőt még meg is bénítja a fél várost egy napra Erdogan látogatása miatt, írja a főpolgármester.
Kapcsolódó cikkek

Ahogy ígértem, nem az üléspontom határozza meg az álláspontomat: főpolgármesterként is tüntetek ellene, ha egy elnyomó diktátor érkezik Budapestre. Nem véletlen, hogy pár nappal a megválasztásom után kikerült a kurd zászló a dolgozószobám ablakába, mert kötelességemnek éreztem, hogy békepárti polgármesterként kiálljak a kurdok mellett. Szomorú, hogy ezt a magyar kormány nem érzi így, sőt még meg is bénítja a fél várost egy napra Erdogan látogatása miatt. Nincs az a diplomácia cél, ami legitimálna azt, hogy egy ország miniszterelnöke háborús bűnösökkel bájologjon. Gondoljatok erre, amikor meglátjátok a két illiberális vezető fotóját a Karmelita-kolostor hírhedt erkélyéről.

– írja a Facebookon Budapest új főpolgármestere azzal kapcsolatban, hogy nemcsak Orbán Viktor találkozott ma Recep Tayyip Erdogannal, de fél Budapest meg is bénult miatta.