Kútba veti-e a kormány a kútadót/vízdíjat?

A Jobbik tiszta vizet akart öntetni a pohárba az ügyben.

Sneider Tamás szerint immár két éve borzolja a kedélyeket a kútadóként elhíresült, átgondolatlan és igazságtalan kormányzati kezdeményezés. A Jobbik elnöke azt írta, az elképzelés olyan megütközést váltott ki a magyar társadalomban, hogy a kormány  inkább tologatja az új adónem bevezetésének határidejét, de kérdés, mi lesz az önkormányzati választás után.

Mindenesetre a kormánypárt egy-két jól értesült aktivistája a standok mögül nyilatkozva tudni vélte, hogy a kormányzat végül a kukába dobja ezt az egész kútadós/vízdíjas (nevezzük is bárhogyan) elképzelést.

Sneider Tamás jelezte, a Jobbik ezt tartaná az egyedüli megoldásnak, de jó lenne, ha végre valamelyik kormánytag elárulná, végre pontot tesznek-e

a kútadó/vízdíj néven elhíresült, felháborító és igazságtalan kormányzati kezdeményezés végére?

Az agrárminiszterhez intézett kérdésre a belügyi államtitkár válaszolt a Jobbik elnökének. Nem tisztult a kép. Kontrát Károly ugyanis mindössze ennyit árult el.

Az engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vízi létesítményekre (ásott vagy fúrt kutak) vonatkozó szabályozás kialakításánál egy olyan megoldás kidolgozása a cél, amely a vízbázisok védelmét és egyúttal a magyar emberek vízigényét is figyelembe veszi.

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a fúrt kutak tulajdonosai
Elég lenne 2020 végéig bejelenteni a kutakat.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi