A bíróság szerint jogot sértett a szombathelyi polgármester

A fideszes Puskás Tivadarnak már papírja van róla, hogy jogszerűtlenül vette el alpolgármestere fizetésének jelentős részét.

Az ugytudjuk.hu beszámolója szerint Molnár Miklós (Pro Savaria) szombathelyi alpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy kimondta a bíróság:

Puskás Tivadar fideszes polgármester jogot sértett akkor, amikor januárban Molnár jogköreinek megvonása után a fizetését is csökkentette.

Még február végén került többségbe az ellenzék Szombathelyen, miután Puskás Tivadar fideszes polgármester viszonya elmérgesedett Molnár Miklós alpolgármesterrel. Az újdonsült ellenzéki többségű képviselőtestület pedig azóta elkezdte átvenni a város irányítását. Egy márciusi közgyűlésen annyira elmérgesedett a hangulat, hogy  a fideszes polgármester „posztbolsevista puccskísérletről” beszélt.

A közgyűlés előtt egy héttel történt, hogy Puskás nem csak a fizetésétől, hanem a titkárnőjétől is megfosztotta Molnár Miklóst, miután utóbbi összekülönbözött a polgármesterrel, és már nem a fideszes javaslatokat támogatta a helyi önkormányzatban.

Molnár addig az alpolgármesteri fizetésre volt jogosult, ami bruttó 950 ezer forintot jelentett, majd Puskás intézkedése után csupán a képviselői juttatást kapta meg, ami bruttó 200 ezer forintot plusz a költségtérítést jelenti. 

Molnár akkor lett szálka a fideszes városvezetés szemében, amikor a januárra összehívott rabszolgatörvény elleni rendkívüli közgyűlésen szavazatával napirendre került az ellenzéki határozati javaslat. Mivel a Fidesz-frakció nem volt jelen, így az Éljen Szombathely-DK-MSZP-Együtt frakció és a jobbikos Balassa Péter közös szavazatival át is ment a törvényt ellehetetlenítő ellenzéki javaslat.

Mellékszál, de már februárban tudni lehetett, hogy Puskás Tivadar nem indul újra a polgármesteri székért, azaz az utolsó ciklusát tölti.

Kiemelt kép: Horváth Zsolt, a megyei Fidesz-MPSZ elnöke, Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke, Prugberger Emil, a Pro Savaria Egyesület elnöke, Molnár Miklós, a Pro Savaria közös polgármester-jelöltje, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar és Ágh Péter országgyűlési képviselők, valamint Kovács Jenő, a Nemzeti Fórum Egyesület képviselője, amikor együttműködési megállapodást kötnek Szombathelyen a Fidesz székházában a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Nemzeti Fórum Egyesület, a Fidelitas, a Pro Savaria Egyesület és a Polgári Egyesület Szombathelyért vezetői. MTI Fotó: Czika László