Tescós rablók: fellebbezett az ügyészség

Súlyosítást kér valamennyi vádlott terhére.

Központi Nyomozó Főügyészség a nyereségvágyból, több emberen, hivatalos személy ellen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt megismételt elsőfokú eljárásban hozott ítélet ellen fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék május 29-én a hat vádlottból négynek minősített – életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – emberölésben és más kiemelt bűncselekményekben megállapította a bűnösségét.

Ugyanakkor a kalocsai házaspár sérelmére elkövetett emberölés miatti vád alól mindenkit felmentett. A hat vádlott közül egyet minden vád alól felmentett.

A bíróság a korábbi ítélettől eltérően a budaörsi Tescónál történt bűncselekményt nem rablásként, testi sértésként, hanem a váddal egyezően nyereségvágyból, több emberen, hivatalos személy ellen elkövetett emberölési kísérletnek minősítette. Négy vádlottnál lőfegyverrel visszaélés, robbanóanyaggal visszaélés, két vádlottnál fegyvercsempészet miatt is megállapította a bűnösséget, a korábbi elsőfokú ítélettel szemben mégis csak egy vádlottat ítélt életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A megismételt elsőfokú eljárásban hozott ítélet ellen az ügyész a tárgyaláson fellebbezést jelentett be valamennyi vádlott terhére, a felmentések miatt a vádlottak bűnösségének megállapítása, négy vádlottnál a kiszabott büntetés súlyosítása, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása, három vádlottnál – köztük az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltnél – a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárás megállapítása, a teljes felmentéssel érintett vádlottnál a bűnösség megállapítása és vele szemben büntetés kiszabása végett.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu