Letartóztatták a szegedi tragédia gyanúsítottját

Édesanyja szerint nyugodt, barátságos, jószívű ember volt a lánya.

Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt vett őrizetbe a rendőrség.

A Szegedi Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert megalapozott a gyanú arra, hogy a férfi március 30-án 23 óra 45 perc körül halálra gázolt egy fiatal nőt Szegeden. A Bors szerint a nő mintegy negyven méter repült és mindkét lába leszakadt.

A férfi a gázolást követően nem állt meg, nem nyújtott segítséget a nőnek, hanem továbbhaladt és tiszaszigeti otthonába távozott, és megpróbálta a megrongálódott kocsit megpróbálta elrejteni.

A gyanúsított a fenti bűncselekmény elkövetését megelőzően csekély mennyiségű kannabiszt szerzett meg, melyet elfogyasztott, illetve szeszes italt is fogyasztott. A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény elkövetését követően a bűncselekmény nyomait magán hordozó személygépkocsit elrejtő gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmények közül a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége kiemelkedő tárgyi súlyára, továbbá a többi megvalósulni látszó bűncselekményre figyelemmel többszörös halmazati büntetésre is figyelemmel feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne.

De megalapozottan feltehető az is, hogy a még tanúként ki nem hallgatott személyek jogellenes befolyásolásával megpróbálná megnehezíteni a bizonyítási eljárást. Ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását. A letartóztatást elrendelő végzését az ügyész tudomásul vette. A gyanúsított és védője fellebbezett így a végzés nem vált véglegessé.

Az áldozat egy 18 éves nő volt, aki két évvel ezelőtt költözött Szegedre, édesanyja azt mondta róla: nyugodt, barátságos, jószívű ember volt, mindenki szerette.

Címkék: bűnügyszeged