Igazi nyomozók ütöttek rajta a kamurendőrön

Bebukott két „unokázós” csaló Pesten.
Kapcsolódó cikkek

Régi trükk, hogy idős embereket azzal hívnak föl telefonon, hogy az unokájukkal baleset történt, azonnal szüksége van pénzre, de ő maga nem tud menni, ezért egy ismerősét küldi a pakkért.

Így történt ez idén január 16-án délelőtt is, amikor egy férfi orvosnak kiadva magát felhívott egy asszonyt, s ledarálta a sablonszöveget, annyi kreativitással, hogy azt mondta: a pénzért egy rendőr érkezik majd. A nő a lakására érkező kamurendőrrel átvételi elismervényt akart aláíratni, valamint kérte, hogy mutassa meg az igazolványát, mire a csaló elmenekült.

Fél órával később egy magát rendőrnek mutató férfi szintén balesetre hivatkozva felhívott, majd felkeresett egy idős urat, akitől bő kétmillió forintot csalt ki.

Mindezt a police.hu cikkéből tudjuk, de a tudósítás arra nem tér ki, hogy a két csaló vajon ugyanaz a személy-e. Mindenesetre a nyomozók azonosították az egyik férfit, a 39 éves budapesti Á. Richárdot, akit 2019. március 28-án Csepelen elfogtak.

Még aznap a XV. kerületi lakásában rajtaütöttek azon a 33 éves budapesti nőn is, aki 2018. október 3-án délelőtt kétmillió forintot vett át egy idős asszonytól; ott az volt a duma, hogy az asszony fiát tartozás miatt fogva tartják.

A két csibész egyelőre ismeretlen társait a rendőrök továbbra is keresik.​

Címkék: