Négy biztonsági őr teperte le a DK parlamenti képviselőjét – videó

Varjú László megpróbált behatolni az egyik stúdióba, ám útját állták.

Négy biztonsági őr ugrott rá Varjú László DK-s képviselőre az MTVA Kunigunda utcai székházában – derült ki a párt Facebookon közzétett videójából. A politikus megpróbált behatolni az állami televízió egyik stúdiójába, hogy az ellenzék 5 pontos követelését beolvashassa, ám a biztonságiak megakadályozták ebben. A képviselő és az őrség között komoly dulakodás alakul ki, a felvételen látszik, ahogy leteperik Varjút.

Délelőtt szintén tettlegességig fajult a helyzet a vasárnap esti tüntetés után az állami csatorna székházában. Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselőket (az LMP volt társelnökeit) erőszakkal dobták ki az épületből. Az eseményeket több rendőr is végignézte, ám nem tettek semmit, noha két mentelmi joggal védett parlamenti képviselővel szemben léptek fel erőszakosan.

Hadházy Ákost biztonsági őrök dobták ki az állami televízióból
Négyen megragadták és egyszerűen kitették az utcára, mindezt egy rendőr szótlanul nézte végig. Szél Bernadett élőben közvetítette, hogy mi történik, de a biztonsági őrök őt is kilökték az ajtón.

Az előzmények: