Ítélet a brutális lőrinci kocsmai verekedés ügyében

Legalább 7-8 percig rugdosta a fejét.

Az Egri Törvényszék K. I. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt három év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott Lőrinciben egy kocsmában tartózkodott, ahol 15 óra körül megjelent a sértett is. A vádlott személyes okokból haragudott a sértettre, ezért durva hangon elküldte őt a helyszínről, majd rögtön utána szólt, hogy jöjjön vissza, mert fizet neki egy italt.

Ekkor a sértett rendelt egy pohár bort, odalépett a teraszon ülő vádlotthoz, aki hirtelen felállt, és ököllel állon vágta a sértettet. A vádlott akkor sem hagyta abba a bántalmazást, amikor a kocsmában lévő személy a földre zuhant, legalább 7-8 percig rugdosta a fejét.

A támadó megfenyegette a kocsmában lévő pultost és még egy embert, hogy ne merjenek közbeavatkozni. A vádlott ezt követően arra akarta rávenni a társaságában lévő rokonát, hogy ő is bántsa a földre került sérültet, de ő nem tette meg.

Az egyik vendég végül kikísérte a sértettet, aki hazament és otthonról hívta a mentőszolgálatot. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban reálisan fennállt súlyosabb, életveszélyes sérülés bekövetkezésének a lehetősége, melynek elmaradása kizárólag a véletlenen múlt.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.