Sokallja a büntetését a szerencsi tragédiát okozó sofőr

A tehergépkocsi sofőrjének esélye sem volt a túlélésre. Videóval.

A Szerencsi Járásbíróság ítéletében közúti baleset okozásának vétsége miatt másfél év fogházra ítélte, és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől azt a sofőrt, aki halálos balesetet okozott tavaly májusban. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi a 37. sz. főúton Szerencs irányából Miskolc felé közlekedett gépkocsijával, ám az előtte haladó autótól nem tartotta be a szükséges követési távolságot. Az előtte haladó autó sofőrje észlelve az úttestre korábban egy másik autóról lehullott és szétszóródott fadarabokat, lassítani kezdett, amelyet a vádlott ugyan észlelt, de a nem megfelelő követési távolság miatt vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Az ütközés következtében az autót „átlökte” a szembejövő forgalmi sávba, ahol az összeütközött egy tehergépkocsival, amelynek vezetője az elszenvedett súlyos sérülései miatt a helyszínen meghalt. A vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy még egyszer sem volt büntetve korábban. Súlyosító körülmény volt viszont az, hogy az érintett szakaszon több komoly baleset is történt az utóbbi időben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette a bíróság határozatát. A vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen.