Rendesen megizzasztotta a HírTV Kósa Lajost a 82 éves anyja cégének luxus BMW-i miatt

Harminc másodperc alatt elintézték az ügyet. A politikus fake newst emlegetett.

Kedd délelőtt számoltunk be arról, hogy Kósa Lajos 82 éves édesanyjának sertéstenyésztéssel foglalkozó cége három nagy értékű járművet is lízingel, köztük egy éppen ugyanolyan motort (BMW K1600-as), amivel a Fidesz országgyűlési képviselője megjelent a kormánypárt tavaly szeptemberi kihelyezett frakcióülésén. Megírtuk, hogy az akár 9 millió forintos motor mellett a korábban 123 milliós vissza nem térítendő brüsszeli támogatást elnyerő cég birtokában kettő darab BMW 530e iPerformance típusú, hibrid meghajtású felső-középkategóriás autót is van, amelyek ára elérheti a 25 millió forintot.

Kósa Lajos 82 éves anyjának sertéstenyésztő cége luxus BMW-ket lízingel
Két autó mellett épp egy olyan motort, mint amilyennel a politikust is lekapták korábban.

Ez követően Kósa Lajos a nemrég ismét kormánypártivá vált Hír Televízió vendége volt, ahol miután több mint 10 percen át beszélhetett a migrációról, megkérdezték őt édesanyja cégének BMW-iről. Az egész ügyet körülbelül fél perc alatt elintézték. Kósa Lajos a következőket állította:

Anyukám csak 50 százalékos tulajdonosa a cégnek.

Elmondta, hogy szerinte nem rendhagyó dolog az, hogy egy társaságnak vannak céges járművei. Ezekhez:

Pont annyi közöm van, mint a MOL-elnök autójához.

Majd miután semmit nem cáfolt cikkünk tartalmából közölte:

Fake news, nem is értem.

A HírTV riportere ezzel elintézettnek látta az ügyet, és arról már elegánsan nem faggatta Kósát, hogy vajon honnan lehetett a nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó Kósa Lajosnénak 2015-ben 45 millió forintja, amit befizetett a disznótenyésztő cégbe.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán