Megvertek egy ápolót a toxikológián

A verekedésnek végül a kórház egyik biztonsági őre vetett végett.

A vádlott tavaly december közepén az egyik éjszaka a  barátjával italozott Szekszárdon. Hajnalban haza indult, azonban az ittas viselkedése miatt kihívták rá a rendőröket, akik a mentők segítségével beszállították a kórház detoxikáló osztályára.

A vádlottat két orvos megvizsgálta majd megpróbálták rábeszélni arra, hogy feküdjön le, de ekkor agresszívvé vált, és hirtelen megindult a helyszínen tartózkodó segédápoló sértett felé, akit arcon ütött, majd dulakodni kezdett vele. Ekkor mindketten a földre kerültek. A verekedésnek végül a kórház egyik biztonsági őre vetett végett.

A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, valamint könnyű testi sértés vétségében is bűnösnek találta az elkövetőt. Ezért 1 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását és megbánó magatartását, azonban súlyosító körülmény az önhibájából eredő ittas állapota, a halmazati elkövetés és az, hogy már többször volt büntetve, legutóbb is ittas vezetés miatt.

Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett már az első tárgyaláson.