Tarlós: Puzsér a saját szakmájában profi, de a városvezetés más szakma

Szerinte Puzsér terve inkább vágy, mintsem koncepció.

Egész nyáron téma volt az indulásom, és egész júliusban és augusztusban is szinte biztos voltam, hogy nem fogom elvállalni – mondta Tarlós István az Indexnek adott interjújában. A dolgot az fordította meg, hogy amikor Orbánnak elmondta, milyen feltételek hiányában nem képes folytatni ezt a munkát, álmában sem gondolta volna, hogy ezekből gyakorlatilag minden teljesül majd.

Tarlós megjegyezte, hogy az ellenzékben eddig amiatt aggódtak, hogy nem is lesz főpolgármester-választás, de most már amiatt aggódhatnak, hogy találnak-e megfelelő erős kihívót.

Arra a kérdésre, mennyire tart Puzsér Róberttől, annyit válaszolt, hogy lesznek még jelentkezők ellenzéki oldalról, nem akar senkit kipécézni név szerint.

Kedvelem Puzsér Róbertet. Ő a saját szakmájában profi, magam is néztem a műsorait. De a városvezetés más szakma

– tette hozzá.

Szerinte amit Puzsér bejelentett, az nem koncepció, hanem inkább vágy. Tarlós úgy véli, elő kell venni a 2009-es programját, amiben benne volt a sétálóutcák kiépítése, az autós forgalom fokozatos mérséklése a műszaki és gazdasági feltételek függvényében.

Ez aranyos, kedves ötlet Puzsértól, de programnak túl kevés, és ebben a formában, az általa jelzett rövid időben inkább illúzió

– jelentette ki.

Tarlós arról is beszélt, hogy újraválasztása esetén a BKK-t ebben a formában megszünteti. Most egy háromfős bizottságot helyezett a cég fölé, ennek pedig elégedetlen a munkájával, az elektronikus jegyrendszert pedig szerinte rosszul menedzselte a BKK.

Ha Puzsér izmos, nincs értelme az előválasztásnak
A baloldalnak akkor pénze és munkája mehet rá, de sikert aligha remélhet tőle.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Máthé Zoltán