Brutális verekedéssel végződött az orvostanhallgatók villányi bortúrája

Az egyik hallgatóhoz mentőt kellett hívni alkoholmérgezés miatt.

A Pécsi Járásbíróság M. H. német állampolgárt csoportosan elkövetett garázdaság  miatt, mint társtettest 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara az egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló külföldi orvostanhallgatóknak villányi bortúrát szervezett két éve, melynek során mintegy 50 diákot szállítottak autóbusszal Villánykövesdre. A résztvevők jelentős mennyiségű bort fogyasztottak. Ezt követően szintén egy autóbusszal szállították őket vissza Pécsre.

A visszaút alatt többen is hangoskodni kezdtek a buszban, majd ököllel ütötték a busz tetejét belülről, és néhány függönyt is leszakítottak, valamint eltulajdonítottak három darab üvegtörő kalapácsot.

Az autóbusz út közben megállt, mert az egyik hallgatóhoz mentőt kellett hívni alkoholmérgezés miatt. Őt barátai a buszról levitték és egy padra fektették. A német állampolgárságú elsőrendű és másodrendű vádlott nevetni és gúnyolni kezdte a társát.

A harmadrendű – iráni állampolgár – vádlott először segített az alkoholtól szenvedő társának, majd számon kérte az elsőrendű és másodrendű vádlottak viselkedését, amin összevesztek.

Az elsőrendű vádlott a harmadrendű vádlottat próbálta megütni, de mást is eltalált. Ezután a kialakult verekedésbe bekapcsolódtak az elsőrendű vádlott német barátai, majd a harmadrendű vádlott iráni barátja is. A dulakodás odáig fajult, hogy a negyedrendű vádlott egy törött nyakú sörösüveggel kergetni kezdte az első és másodrendű vádlottakat és társaikat, majd ismét összeverekedtek

A vádlottak cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt Pécs belvárosában. A harmadrendű vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és szemüvege is eltört.

A bíróság csak az elsőrendű vádlottal szemben fejezte be a büntetőeljárást tekintettel arra, hogy a társai ismeretlen helyen tartózkodnak. Velük kapcsolatban később döntenek. Az ítélet jogerős.