Pásztor Anna zaklatóját elmeorvos vizsgálhatja

Egy hónapra letartóztatták a férfit.

A Fővárosi Törvényszék szerint a rendelkezésre álló adatok szerint P. J. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután tavaly novemberben Facebook profilján felvette a kapcsolatot Pásztor Annával, 2018 februárjától rendszeresen, visszatérően, az énekesnő kifejezett tiltakozása ellenére üzeneteiben fenyegette.

Amikor Pásztor Anna a gyanúsított profilját letiltotta, blokkolta, új profilt alkotva a fenyegetéseket folytatta, meg is üzente, hogy augusztus 3-i koncertjén megkeresi. A koncertre a biztonsági szolgálatot kijátszva, cipőjében egy pirosnyelű bicskát csempészett. Amikor észrevette, hogy a biztonsági szolgálat észrevette, felsőjét átcserélve próbált elrejtőzni.

A biztonsági szolgálat tagjai a helyszínre érkező rendőrökkel együtt akadályozták meg a gyanúsított esetleges támadását. A Fővárosi Főügyészség a férfi letartóztatását, a védő szabadlábra helyezését kérte. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak, a védőét megalapozatlannak találta. A megalapozott gyanút a sértett tanúvallomása, a lefoglalt bűnjel, az elfogásról készült rendőri jelentés és a gyanúsított ténybeli beismerő vallomása támasztja alá.

A bíróság szerint a gyanúsított üzenetei alkalmasak voltak arra, hogy Pásztor Annában félelmet keltsenek.

A férfi több hónapon át, igen nagy számban küldött részben értelmezhetetlen üzeneteket. Kitartó szándékára utal, hogy profilja törlése után, a sértett kérése ellenére cselekményét hosszabb időn keresztül folytatta.

Figyelemmel üzenetei tartalmára, megszövegezésére, a bűncselekmény elkövetésekor tanúsított magatartására és a bírósági ülésen tett kijelentéseire

felvetődik a gyanúsított elmeorvos-szakértői vizsgálatának szükségessége. A végzés szerint megalapozottan feltehető, hogy a férfi  kényszerintézkedés hiányában a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, a zaklatást folytatná, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.A bíróság a szükségesség, arányosság és fokozatosság elve alapján azért döntött a kényszerintézkedésről, mert jelentős a bűnismétlés
veszélye. A gyanúsított a zaklatást interneten, számítógép és telefon használatával követte el, így a bűnügyi felügyelet, a távoltartás nem akadályozná abban, hogy cselekményét folytassa.

A gyanúsított a zaklatást elismerte és ígéretet tett arra, hogy azzal
felhagy, de magatartása alapján tette súlyát, veszélyességét egyáltalán nem is érzékeli, ezért döntött a bíróság letartóztatásáról, amit az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vett, így az végleges.