Levették a Dózsa György úti gázoló lábáról a nyomkövetőt – de nem sokáig örülhetett

M. Richárd két ember halálát okozta tavaly májusban.

Rendőrök vitték orvoshoz a házi őrizetben lévő Dózsa György úti gázolót, aki két ember halálát okozta tavaly májusban, amikor  legalább 135-140 km/órás sebességgel csapódott Mercedesével egy balra kanyarodó Citroenbe.

A kanyarodni akaró autó a hatalmas becsapódástól többször is megpördült, majd valósággal berepült a buszmegállóba. A balesetben két család élete ment tönkre. M. Richárd jelenleg házi őrizetben van, és nyomkövetőt kell viselnie. A Blikk arról ír, hogy orvosi vizsgálatra vitték, ezért ha csak rövid időre is, de lekerült a lábáról a nyomkövető.

Orvosi vizsgálatra, egészen pontosan MRI-re voltam hivatalos. A szerkezet feladata az volt, hogy megállapítsa, a gerincem, illetve a bokám hogyan gyógyult a baleset óta, viszont a gépnek bezavart volna a nyomkövető, ezért vághattam le. E rövid idő alatt mindenhova kísértek a rendőrök, egy másodpercre se vették le rólam a szemüket. Még a gépnél is ott álltak mellettem, majd kikísértek

– nyilatkozta a lapnak M. Richárd.
Ha az eljárás során a gázoló bármikor megszegi a házi őrizet szabályait vagy eljárási cselekményen idézés ellenére, ok nélkül nem jelenik meg, akkor őrizetbe vehető, vagy elrendelhető az előzetes letartóztatása.

Az ügyészség egyébként a tragikus karambollal összefüggésben már korábban többször lecsukatta volna, hiába: először nyomkövető nélkül, majd nyomkövetővel, de csak házi őrizetet rendeltek el vele szemben.