16 éves fiú lőtt agyon egy díjnyertes kutyát Nagyrévén

A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában.
Kapcsolódó cikkek

16 éves fiú lőtte agyon egy kecskeméti család kutyáját pénteken reggel Nagyrévén, ahová horgászni utaztak hosszú hétvégére, írja a baon.hu.

A család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott pénteken reggel, amíg az anyuka néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, azt vette észre, hogy az egyik ebnek már nyoma veszett.

Kettő, vagy három perc lehetett, amíg lefőztem a kávét és mentem ki az udvarra. Akkor láttam, hogy már csak az egyik kutyával játszik a kislány. Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre

– mesélt a történtekről a lapnak Bajtay Anita.

A fiú, bár először mindent tagadott, később beismerte tettét a rendőröknek.

A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában. A vélhetően légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, amitől az azonnal elpusztult.

Anita információi szerint, a 16 éves fiú szülei is otthon tartózkodtak, amikor eldördült a végzetes lövés.

Nico egy fajtatiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, több szépségversenyt is nyert.

A bűncselekménnyel kapcsolatban a kiskorú elkövetőt a rendőrök elfogták, ellene eljárást indítottak. A Büntető Törvénykönyv szerint, mivel betöltötte a 14. életévét, már büntethető a 16 éves fiú. Tettéért akár három évet is kaphat.