Ráncfelvarrást ajánl Orbánnak a szakértő

Az első Orbán-kormány protokollfőnöke szerint a kormányfőnek legalább a szabójára hallgatnia kellene.

A Népszavának Görög Ibolya azt mondta, az öltözködés protokolláris kérdés is, Orbán Viktor jobban tenné, ha elfogadná a tanácsokat a körülötte lévőktől, vagy legalább a szabójától. A lap azt követően kereste meg az egyik legismertebb szakértőt, az első Orbán-kormány protokollfőnökét, hogy nyilvánosságra került egy fotó, amelyen Orbán Viktor a Visegrádi Négyek (V4) vezetőivel és Sebastian Kurz osztrák kancellárral áll.

Előnytelen Orbán-képet posztolt a szlovák kolléga
Fake vagy valódi Orbán Viktor fotója a V4 miniszterelnökök panoptikumából?

Görög Ibolya szerint a miniszterelnök valószínűleg nem hiszi el, meg sem hallgatja a kritikát, pedig erre szüksége lenne, hiszen

egy pocakosabb férfinak bővebb, kicsit hosszabb zakót kell felvennie. A nadrágnál pedig fontos, hogy csak elől vethet a boka fölött egy buggyot és egyenesen kell állnia. Orbán nem tartja be a megfelelő szabályokat, valószínűleg nem is figyel azokra

– tette hozzá. Szerinte egy tanácsadónak meg kellene mondania Orbánnak:

miniszterelnök úr, ne haragudjon, de ez így nem jó, másikat kell csináltatni.

Görög Ibolya a lapnak felidézte, hogy Orbán Viktor már többször megszegte az etikett szabályait. Többször zsebre dugott kézzel jelent meg hivatalos tárgyaláson, legutóbb így fogott kezet az osztrák kancellárral is. A diplomáciában elfogadhatatlan módon kézcsókkal köszöntötte Angela Merkelt és próbált kezet csókolni Indiában Sonia Gandhinak is.

„Orbán kézcsókja abszurdum”
Miután Orbán Viktor megpróbált kezet csókolni Indiában Sonia Gandhinak, a Hír24 megkereste Görög Ibolya protokollszakértőt, hogy mondja el, ki hibázott az eset során.

Az öltözékével is többször akadt gond, 2013-ban például a japán császár mellett került kínos helyzetbe, a nem jól szabott öltönye miatt. Görög Ibolya szerint tehát több apróságra fel kellene hívni a figyelmét, de Orbán Viktor a megjelenéséhez sem fogad el tanácsokat senkitől.

A nem méretre szabott ruha miatt a divattervező, Herczeg Zoltán felajánlotta, hogy a szeretet és a béke jegyében, ingyen vállalja a miniszterelnök úr nadrágjának méretre igazítását.