Két év felfüggesztettet kapott az ismerőse fejét szétrúgó tini

A 14 éves fiút két év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte a bíróság. A végrehajtását azonban három év próbaidőre felfüggesztették.

Az Egri Törvényszék fiatalkorú N. R. Gy. I. rendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, és megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A törvényszék N. Sz. J. II. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hat hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlottak testvérek. 2017. március 10-én délután mindkét vádlott Sarudon tartózkodott, amikor a sértett ittas állapotban kerékpárját tolta, és a sógornőjéhez tartott. A sértett a ház kapujához letámasztotta a biciklit, majd átment az út túloldalára, és ott a 14 éves I. rendű vádlottal néhány szót váltott, amin összevitatkoztak. A II. rendű vádlott többször odaszólt a testvérének, az I. rendű vádlottnak, hogy ne tűrje a sértett sértő szavait, hanem „adjon neki”.

Erre az I. rendű vádlott kétszer fejbe rúgta a guggoló sértettet. A sértett a rúgásoktól oldalra dőlt, majd felállt, de a feje ekkor már nagyon vérzett. A II. rendű vádlott tovább biztatta a testvérét. Az I. rendű vádlott ekkor megragadta a sértettet, az árokba lökte, majd az árokban fekvő sértettet még egyszer fejbe rúgta. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sérülések közvetett életveszéllyel jártak, melyet az idejében alkalmazott orvosi terápia hárított el. Az ítélet jogerős, azt az ügyész, a vádlottak és védőik tudomásul vették.