Vádemelés a 6 gyermekes csecsemőgyilkos ellen

Ellátatlanul hagyta és a kerti árnyékszékbe dobta újszülöttjét a felsőzsolcai nő.

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség a 42 éves nő ellen. A vádlott házasságban él. Hat gyermeke van, akiket férjével együtt neveltek.

2016-ban ismét teherbe esett, de terhességét családja és környezete előtt titkolta, testalkata megváltozását daganatos betegségre fogta, orvoshoz családja kérésére sem ment.

Tavaly májusban erős hasi görcsökre panaszkodott, ezért férje és lánya a kerti árnyékszékhez kísérték. Bement, az ajtót magára zárva szülte meg a közel háromkilós, életképes kisfiút.

A csecsemőt nem látta el, hanem holtan, vagy a haldoklás szakaszában az árnyékszékbe dobta.

Mivel erősen vérzett, mentővel kórházba vitték, ahol megállapították, hogy nem sokkal korábban szült. A  kórház értesítette a rendőrséget. A halott csecsemőt megtalálták az emésztőgödörben. Az ügyészség a szabadlábon lévő nővel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Az asszony korábban azt állította, ő sem tudta, hogy terhes, az ismert tünetek elmaradtak.

Csecsemőgyilkosság Borsodban - a hatgyermekes anya állítja, nem tudta, hogy terhes
Az asszony azt mondja, még szülés reggelén - amikor már rosszul volt – sem jött rá, hogy várandós. A pici holttestére a latrinában bukkantak rá. Az anya szabadlábon van.
Túllépett a csecsemőgyilkos családja a tragédián – beszéltünk a meghalt kisfiú szüleivel
A nő azt állítja, nem tudta hogy terhes. Kiderült, hogy pontosan miben halt meg a csecsemő szülés után.

Kiemelt kép: police.hu