EP-képviselő: „Nem vagyok benne biztos, hogy Orbán úr jól tud számolni”

Jó lelkiismerettel az Európai Néppárt sem szurkolhat Orbán Viktornak, mondta Udo Bullmann.
Kapcsolódó cikkek

Jó lelkiismerettel az Európai Néppárt sem szurkolhat Orbán Viktornak, mondta a Népszavának adott interjújában Udo Bullmann, az EP szocialista csoportjának elnöke.

A politikus arra a kérdésre, igaz-e, hogy ha az ellenzék nyer az április 8-i országgyűlési választásokon, már az idén tízezer migránst telepítene be az EU, úgy felelt,

nem vagyok benne biztos, hogy Orbán úr jól tud számolni.

Hozzátette, kíváncsi lenne rá, hogy a Fidesz-kampányban szó esik-e több ezer letelepedési kötvénnyel Magyarországra költözött dúsgazdag „migránsról”.

Orbán Viktor szerint nélküle nekünk annyi
Azért kér két X-et, mert Brüsszelnek csak ő tud ellenállni.

Emlékeztetett, hogy az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottsága nemrégiben delegációt küldött Magyarországra, hogy megvizsgálja az EU-s pénzek felhasználásával kapcsolatos panaszokat. Ők, szocialisták szeretnék megőrizni a strukturális alapokat, mert tudják, hogy az embereknek, a kis- és közepes vállalkozásoknak szükségük van a támogatásokra.

De minden tagállamnak szabályszerűen kell felhasználnia a forrásokat, nem engedhet teret a korrupciónak. Több mint gyanús, ha egy országban a közbeszerzési eljárások 36 százalékában egyetlen ajánlattevő jelenik meg. Nem hiszem, hogy a fideszes családtagok, ismerősök körét érintő korrupciós panaszok teljesen megalapozatlanok

– fogalmazott.

Mint mondta, ha a kormány fittyet hány a szabályokra és értékekre, amelyekre egyébként az ország uniós csatlakozásakor igent mondott, akkor az EU-nak reagálnia kell.

Személyes véleményem, hogy ha a demokratikus pártok elég szavazatot kapnak április 8-án, akkor nem kell többé beszélnünk a 7. cikkelyről.

Kiemelt kép: Europress/AFP/dpa/Bernd Von Jutrczenka