Keresi a rendőrség a csengeri örökösnő áldozatait

„Azokat akarják megtalálni, akiktől Szabó Gáborné az elmúlt években kölcsönt kért és kapott, mondván, visszaadja a pénzt, ha megkapja az örökségét.

Felhívást tett közzé a rendőrség a „csengeri örökösnő ügyében” Azt írják, további sértettek jelentkezését várják, egész pontosan azokkal szeretnék felvenni a kapcsolatot,

akiktől Sz. Gáborné csengeri lakos németországi örökséghez való hozzájutás segítése címén az elmúlt évek során kölcsönt kért és kapott, illetve a kölcsön visszafizetését az örökséghez jutásra hivatkozással ígérte.

Jelentkezni a „Telefontanú” +36-80-555-111 zöld számán lehet.

A Kósa Lajossal több milliárd eurós kalandba keveredett nő egyébként az ügy kirobbanása óta most nyilatkozott először.  Szabó Gáborné lényegében arról beszélt a Blikknek, hogy 2008-ig az átlagemberek mindennapjait élte férjével, aztán egy nap kiderült, hogy létezik a mesés vagyon, ami az övé, és nagyságrendileg 1300 milliárd forintot ér. Állítása szerint kaptak valamennyi előleget, amit be akartak fektetni, segítettek a környezetükben élőknek, ám amikor az összeg elfogyott, pénzt kértek kölcsön ismerőseiktől.

Az asszony azt mondja, 2012-ben kereste meg Kósa Lajost, mert hotelvásárláson gondolkozott, bár ekkor már látszott, hogy akadozni fog a hagyatéki eljárás. Hozzátette: végül egy fillért sem kaptak tőle és nem is adtak neki soha. Azt állítja, Kósa jó barátjuk volt, legutóbb tavaly márciusában járt náluk, de novemberben beszéltek utoljára telefonon.