Juhász Péter volt élettársa értetlenül áll a periratok kikerülése előtt

Azt írja, nem a nyilvánosság előtt akarja lefolytatni a jogvitákat.
Kapcsolódó cikkek

Súlyos történettel állt elő a kormánypárti sajtó az elmúlt napokban, gyermekelhelyezési periratokra hivatkozva azzal vádolták meg az Együtt elnökét, Juhász Pétert, hogy bántalmazta volt élettársát.

Juhász közleményben utasította vissza a vádakat, büntetőeljárást, helyreigazítási pert és polgári peres eljárásokat helyezett kilátásba, de annyit elismert, hogy egy vita tettlegességig fajult volt élettársával, aki állítása szerint el akarja idegeníteni tőle három gyermeküket.

A nő – akit még szombaton a 24.hu is megkeresett – hétfőn a Patent Egyesületen keresztül reagált. Azt írja, nem közszereplő, a gyermekelhelyezési és egyéb jogvitákat a bíróságon és más hatóságok előtt akarja lefolytatni, nem a nyilvánosság előtt.

Így teljes értetlenséggel állok az előtt a tény előtt, hogy a gyermek elhelyezési, valamint a gyámhivatal előtt folyó ügy iratanyaga akaratomon kívül nyilvánosságra került

– olvasható.

Közleményében azt is írja, elhatárolódik az iratok nyilvánosságra kerülésétől, hiszen ez a gyermekeik számára a legártalmasabb, őket pedig meg akarja védeni a jogvita következményeitől.

Kénytelen vagyok ugyanakkor visszautasítani Juhász Péter azon valótlan állításait is, amelyeket az internetes bejegyzéseiben fogalmazott meg velem szemben. Ezen állítások tételes cáfolata a bírósági és hatósági eljárások során megtörtént, azonban miután a jogvitát nem a nyilvánosság előtt kívánom lefolytatni, a közvélemény előtt Juhász Péter valótlan állításaira jelen állás szerint nem kívánok részletesebben reagálni.

Íme a teljes írás:

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Kallos Bea)