Megszólalt a Teréz körúti robbantó apja

Ezzel magyarázta fia furcsa viselkedését a tárgyalóteremben.

Mint korábban megírtuk, P. László elég furcsán viselkedett az első tárgyalási napon is, hétfőn pedig szemlátomást unta is, amikor áldozatait hallgatta meg a bíróság, csak az érdekelte, az meddig tart.

A Blikknek Végh József kriminálpszichológus azt mondta, ha van bármilyen mentális problémája, azt az orvos szakértői vizsgálat biztosan kideríti, addig csak találgatni lehet, hogy a fiatalember miért viselkedik így. P. László apja a lapnak azt mondta: a tárgyalótermi történések őt csak még biztosabbá teszik abban, hogy a fia ártatlan, és gyógyszerek hatása alatt áll. Ő egyébként végig fia ártatlanságát hangoztatta.

Újabb elmeorvosi vizsgálat jön

A fiatalember nyomozati vallomásai több furcsaságot is tartalmaztak, az első tárgyaláson, korábbi vallomása ismertetése után csak annyit mondott, hogy őt a börtönben – különféle technikákkal – kínozzák. A bíró védői, ügyészi indítványra igazságügyi orvos- és pszichológus szakértő kirendeléséről döntött.

P. Lászlót tavaly egy időre átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), mert agresszívan viselkedett. Májusban zárult a második elmeorvosi vizsgálata, az igazságügyi orvos szakértők akkor sem találtak büntethetőséget kizáró okot.