Dámóci mérgezés: még több áldozat lehet

Összeroppant a nő, aki fia után férjét és testvérét is elveszítette.

Mint korábban megírtuk hétfőn négyre nőtt a halálos áldozatok száma a dámóci mérgezések miatt. A miskolci törvényszék szerint a mérgező italt az egyik áldozat, egy 14 éves fiú vette. A Blikk szerint az újabb két áldozat a gyerek apja és nagybátyja volt. Az anya összeroppant, fia halálát is képtelen volt felfogni, azt még meg sem merték neki mondani, hogy férje és a testvére is halott.

A mérgezés óta az italt áruló férfi családját nem látták Dámócon. Egy helyi azt mondta, lehet, hogy elmentek a faluból. Nem bánják.

Ami történt, lehet, hogy nem az ő hibája volt, de akkor is meghalt négy ember, köztük egy gyerek, egy család élete pedig örökre romba dőlt.

A történtek miatt korábban őrizetbe vettek egy lácacsékei férfit is, akitől a gyanú szerint a mérgező ital származik. A bíróság nála is lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Közben már egy ötödik halálesetet is vizsgálnak, egy október végén elhunyt lázacsékei lakosnál boncolással akarják kideríteni, hogy halála összefüggésbe hozható-e a gyilkos itallal.

A Miskolci Törvényszék a dámóci mérgezés ügyében gondatlanságból elkövetett emberölés és életveszélyt okozó testi sértés miatt indított büntetőeljárást a két gyanúsított ellen.

Zacher megszólalt a dámóci mérgezésről
A metilalkohol esetében is igaz: minél nagyobb a mennyiség, annál inkább képes súlyos, akár halálos mérgezést okozni.