Bedrogozva ölték meg hetven késszúrással a budapesti fiatalt

Azt azóta sem árulta el, miért ölte meg brutális módon régi ismerősét.

Genetikus szakértőre volt szükség, hogy azonosítani tudják azt a 24 éves fiatalt, akinek összeszurkált holttestét szeptember elején találták meg elásva, egy táskába rejtve. A külső jegyek alapján nem volt ugyanis teljes bizonyossággal megállapítható, hogy az eltűnt maradványai kerültek elő. Az áldozat fejét és a felsőtestét borították sérülések  – derül ki a Zsaru magazin cikkéből.

Míg várták az eredményt, kihallgatták a meggyilkolt fiatal és a későbbi gyanúsított ismerőseit is. Akadt közöttük, aki emlékezett rá, hogy V. Zsoltnak van olyan táskája, amit kiástak a rendőrök. Többen ráadásul azt mondták róla, hogy hirtelen haragú és olykor kifejezetten agresszív.

Amikor a DNS- vizsgálat igazolta, hogy valóban az eltűnt huszonéves az áldozat, a nyomozók elfogták a 31 éves férfit a lakásán. Ahogy a holttest kereséséhez, ezúttal is kértek a helyszínre tetemkereső kutyát, hogy kiderítsék, hol ölték meg a fiatalt. Azt tudták ugyanis, hogy nem az erdőben, mivel ott nem találtak vért. Az eb jelzett is a lakás egyik helyiségében, ahol ezután számos erre utaló nyomot találtak, és késeket is lefoglaltak.

V. Zsolt elismerte, hogy füves cigit szívott, és azt is, hogy ő ölte meg régi ismerősét. Ám azzal kapcsolatban, hogy miért tette, nem volt túl bőbeszédű. Jelenleg emberölés bűntette miatt folyik nyomozás ellene, de vizsgálják, milyen minősítő körülmény áll fenn.

A brutális bűncselekményről szeptember 9-én számolt be a rendőrség. Akkor azt közölték, az újbudai fiatalember eltűnését még májusban jelentette a családja. Körözést adtak ki ellene, de időközben felmerült, hogy gyilkosság áldozata lett. Holttestét végül a XI. kerületben, egy fás, bokros részen találták meg elásva. Azt már akkor elárulták, hogy a testét hetven szúrásnyom borította. A gyanúsítottat néhány nappal később kapták el.

A fiatal egyébként a gyilkosság előtti nap egy parkban találkozott a barátaival, ott futott össze régi ismerősével. Egy ideje nem beszéltek, mert nézeteltérés támadt köztük, de ezzel akkor nem foglalkoztak, sőt: megbeszélték, hogy másnap találkoznak.