Kamuztak Mészáros Lőrincék vízüzletéről, feljelentették őket

Valaki nem mondott igazat arról, hogy a Volánbusz Zrt. vásárolt-e a Mészáros család tulajdonában lévő cégtől nyári védőitalként használható ásványvizet.

Valaki nem mondott igazat arról, hogy a Volánbusz Zrt. vásárolt-e a Mészáros család tulajdonában lévő cégtől nyári védőitalként használható ásványvizet.

A Volánbusz vezetője azt állította, hogy nem kötöttek szerződést a Vivienvíz Kft.-vel, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési ügyekért felelős államtitkára viszont azt, hogy igen.

A Vivienvíz Kft.-t két éve hozták létre a felcsúti milliárdos vállalkozó családi cégei, az ügyvezetői posztra pedig Mészáros Lőrinc középső gyermekét, Mészáros Ágnest nevezték ki. A 2015-ös indulás után az apró piaci szereplő hihetetlen gyorsasággal tört ki az ismeretlenségből: egyetlen év elég volt, hogy megnégyszerezze árbevételét, és meghatszorozza a profitot.

A sikertörténetben persze nagy szerepet jutott az állami megrendeléseknek. A MÁV tavaly augusztusban 500 millió forintos keretszerződést kötött a Vivienvízzel, amivel rögtön két évre biztosított megrendelést a Bicske melletti kutakból termelő cégnek. A vállalat eddig 136 millió forintot hozott az üzlet.

136 milliót kaszált eddig Mészáros Lőrinc a MÁV-os vízmegrendelésen
A vasúttársaság még nem hívta le a tavaly augusztusban kötött kétéves szerződés felét.

Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan a nyár elején közérdekű adatigényléssel fordult a Volánbuszhoz és párhuzamosan a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz annak érdekében, hogy kiderüljön, a vasúttársaság mellett rendelt-e a buszos cég is vizet Mészároséktól.

A Volánbusz azt válaszolta, hogy nincs szerződése a Vivienvíz Kft.-vel, Fónagy János, a Volánbuszt felügyelő minisztérium nevében viszont már azt írta Tóth megkeresésére, hogy a cég 4188 darab félliteres vizet vett a Vivientől, 268 ezer forint plusz áfa értékben.

A szocialista politikus rendőrségi feljelentést tett közérdekű adattal való visszaélés miatt.

A büntető törvénykönyv szerint az, aki közérdekű adatot hozzáférhetetlenné tesz vagy meghamisít, illetve hamis vagy hamisított közérdekű adatot tesz közzé, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.