Nem tűnt el Orbán közeléből Hegedűs Zsuzsa

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője még mindig a miniszterelnök főtanácsadója.
Kapcsolódó cikkek

A háttérbe húzódott mostanában a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője, Hegedűs Zsuzsa. A szociológus korábban rendszeresen szerepelt a nyilvánosság előtt Orbán főtanácsadójaként, a kormányzati szegénységpolitika egyik alakítójaként. Utoljára 2014-ben hosszabbították meg főtanácsadói megbízatását határozatlan időre.

A Magyar Nemzet a Miniszterelnöki Kabinetirodánál arról érdeklődött, hogy érvényes-e még Hegedűs Zsuzsa megbízatása, de nem kaptak választ, a miniszterelnök sajtófőnöke viszont annyit megerősített a lapnak, hogy Hegedűs Zsuzsa még mindig Orbán Viktor főtanácsadója.

Hegedűs egyik kollégája szerint a háttérben több projekten is dolgoznak, ezen kívül a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány weboldalára is hamarosan új tartalmak kerülnek fel.

Orbán főtanácsadójának feladata hivatalosan az, hogy miniszterelnöki megbízottként tanácsot adjon a „társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben”.

Ezért havi egymillió forintot és szolgálati autót kap az államtól.