Nem sajnálta a pénzt a polgármester kényelmére az I. kerület

Két szolgálati autót is vettek neki, pedig nem is kocsival jár dolgozni.
Kapcsolódó cikkek

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere két hivatali autót is vásároltatott magának az önkormányzattal – értesült a Magyar Nemzet.

A kerületvezetőnek 2014-ben egy Nissan Leaf típusú elektromos autót szerzett be a Budavári Önkormányzat, egy évvel később pedig egy hibrid meghajtású Lexust is vásároltak neki személyes használatra. Érdekes adalék, hogy éppen a budavári polgármester kezdeményezésére vezették be 2015 végén a környezetkímélő gépkocsik ingyenes parkolását Budapesten – tehát akkor, amikor ő már ilyen autóval járt.

Nagyon kellett a Lexus!

A dupla hivatali autó már csak azért is furcsa a lap szerint, mert Nagy nem is autóval jár be a munkahelyére. A városháza körülbelül 200 méterre áll attól a patinás műemlék épülettől, amelyben szintén az önkormányzat biztosít neki lakást. Nagy Gábor Tamás ugyanis a saját maga vezette kerülettől „piaci alapon” egy 71 négyzetméteres lakást bérel mindössze 81 ezer forintért, vagyis a valós piaci árak töredékéért.

A lap szerint a Lexus vásárlásnak nincs nyoma az önkormányzat honlapján sem, ahol egyébként csak nyolc-tíz évvel ezelőtt kötött szerződéseket lehet megtalálni. A beszerzést végül a Párbeszéd I. kerületi képviselője erősítette meg. Naszályi Márta elmondta: a 2015-ös költségvetési rendeletből derült ki számára az önkormányzat újabb kocsivásárlása. Egy bizottsági ülésen rá is kérdezett, miért szükséges az újabb autó. A válasz szerint a Lexust azért vették meg Nagy Gábor Tamásnak, mert a korábban beszerzett elektromos autó – korlátozott hatótávolsága miatt – nem alkalmas távolsági közlekedésre.