Fadarabbal, raklappal és acélbetétes bakanccsal öltek a soproni gyilkosok

A férfi életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal orvosi segítséget kap.

Vádat emeltek két férfi ellen, akik megölték ismerősüket tavaly decemberben Sopronban. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt állítják őket bíróság elé.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából újabb részletek derültek ki, egyebek mellett, hogy milyen módon ölték meg az áldozatot. A férfi – aki rajtakapta támadóit, miközben lakókocsijában a holmijai között kutattak – számon kérte támadóit, megkérdezte egyiküket, hogy mégis mit csinál,

a huszonéves vádlott ekkor rontott neki: lendületből megrúgta. Az áldozat hanyatt esett, támadója pedig rá. A fiatal ezután felkelt, és puszta kézzel, majd egy fadarabbal – és miután az eltört –  egy körülbelül húsz kilogrammos raklappal bántalmazta a férfit. Társa eközben pedig bakancsával rugdosta őt.A vérző férfit ezután sorsára hagyták és elvitték az összeszedett zsákmányt: erősen használt, értéktelennek tekinthető cipőket, kabátokat, pulóvereket, tányérokat.

Az 58 éves sértett olyan súlyos töréses és belszervi sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen meghalt, életét a legkorábban érkező orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

A rendőrség december 14-én számolt be arról egy szűkszavú közleményben, hogy előző nap holttestet találtak Sopron határában, illetve, hogy halált okozó testi sértés miatt nyomozás indítottak ismeretlen tettes ellen. A támadókat egy héttel később kapták el és akkor –  szakértői vélemény alapján – már emberölés miatt folyt a nyomozás.

A 33 éves arlói férfi és a 25 éves szintén arlói fiatal beismerő vallomást tett. Mint kiderült, Sopronban dolgoztak és egy helyi munkásszállón laktak. December 10-én jelentek meg az 58 éves áldozat lakókocsijánál, hogy betörjenek hozzá.

A rendőrség a napokban közölte, hogy lezárták az ügyet. Az ügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül: a vádlottak tettükért 10-től 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthatnak, ha bűnösnek találják őket. A tárgyalást mindketten előzetes letartóztatásban várják.