Vészjelzés: -25 fok is lehet éjszaka

Újabb rendkívül hideg éjszaka következik - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este Facebook-oldalán. Öt nyugati megye kivételével keddre az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki.
Kapcsolódó cikkek

Kedd hajnalban a hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 20 Celsius-fok között várható. A Nyugat-Dunántúl reggelig felhős tájain lehet néhány fokkal mérsékeltebb a lehűlés, a hidegre érzékeny, hótakaróval borított, tartósabban derült vidékeken – legnagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati völgyeiben – ugyanakkor

akár mínusz 25 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint keddre az extrém hideg miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Szintén az extrém hideg miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

Az előrejelzés szerint kedden napközben országszerte napos, száraz időre lehet számítani. Az esti óráktól a déli megyékben már előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. A nappali maximumok mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakulnak.

Mint arról korábban írtunk, vasárnapra virradóan a hidegrekord megdőlt, a gázfogyasztási viszont nem. Európában már legalább 20 ember halálát követelte az extrém hideg, ami hazánkban csodás természeti jelenségekhez vezetett. A brutális hideg várhatóan csütörtökig tart majd. Tarlós István, Budapest főpolgármestere hétfőn elrendelte egy újabb éjszakai menedékhely megnyitását.

(MTI)