Drogot küldött a börtönbe rokonainak a hajdúböszörményi nő

Csomagban küldött kábító hatású anyagot börtönben lévő rokonainak egy hajdúböszörményi nő. Az asszony lebukott, az ügyészség pedig szerdán közölte,
Kapcsolódó cikkek

Csomagban küldött kábító hatású anyagot börtönben lévő rokonainak egy hajdúböszörményi nő. Az asszony lebukott, az ügyészség pedig szerdán közölte, hogy vádat emeltek ellene.

A hajdúböszörményi asszony fia és testvére 2015-ben két különböző büntetés-végrehajtási intézetben töltötték büntetésüket. A vádlott úgynevezett kapcsolattartóként mindkét hozzátartozójának rendszeresen küldhetett csomagot. A nő 2015-ben megszerezte a fia és a testvére egy-egy zárkatársa kapcsolattartójának nevét és címét, ezeket felhasználva a nevükben 2015. augusztus 4-én és október 6-án csomagot adott fel a zárkatársaknak címezve.

A csomagokba – amelyek tartalmát rokonainak szánta –  filctollakat és cigarettatöltőt tett, ezekbe rejtette a kábító hatású anyagot. De a küldemény nem jutott át az ellenőrzésen, a kábítószerkereső kutya kiszúrta a szert.

Az asszonyt új pszichoaktív anyaggal való visszaélés vétségével vádolják és azt indítványozták, hogy kapjon  felfüggesztett fogházbüntetést.