Feketén foglalkoztatták a NAV-iroda biztonsági őrét

Nem tud nyugdíjba menni, mert kiderült: nem fizették utána a járulékokat.

Feketén foglalkoztatott biztonsági őr vigyázta a rendet a NAV irodaépületében – írja a Blikk. Ez azután derült ki, hogy a férfi nyugdíjba akart menni, de nem tud, mert nem fizették utána a járulékokat és az adót.

Az őrt nem közvetlenül a NAV alkalmazta – az adóhatóság egy őrző-védő céggel szerződött, amely alvállalkozókat bízott meg.

Időről időre megjelent egy férfi, aki hozta a papírokat, hogy mostantól melyik cégnek dolgozom. A munkám és a munkavégzés helye ugyanaz maradt

– mondta el a lapnak Pap Csaba. Még az adóigazolásokat is megkapta. Az eset után próbálta felvenni a kapcsolatot a céggel, amelynél alkalmazásban állt, és azzal a személlyel, akitől az adóigazolásokat kapta, de nem válaszoltak neki. A Blikknek a NAV-val szerződésben álló céget sem sikerült elérnie, míg az adóhatóság azt közölte: konkrét adózóval kapcsolatban nem adhatnak információt.

Korábban arról írtunk, hogy nyomozás folyik egy vagyonvédelmi cég ellen, amely 2010 és 2013 között bíróságokon foglalkoztatott bejelentés nélkül biztonsági őröket.