“Most már muszáj, hogy vége legyen!” – tovább küzd a bíróságon a lúgos támadás áldozata

Renner Erikai több rekonstrukciós műtéten átesett, de még mindig szükségr van operációra.
Kapcsolódó cikkek

Renner Erikának és családjának már annak is örülnie kellett, hogy egyáltalán bíróság elé állították a férfit, aki a vád szerint elkábította és lúggal leöntötte a nő nemi szervét, amiért az korábban megszakította kapcsolatukat. Az első fokon kiszabott 4 év börtön, amelyet az orvos végül testi sértés és kifosztás miatt kapott, azonban még mindig nem arányos ezzel a brutális tettel – mondják nővédő szervezetek, akik a pénteki, másodfokú tárgyalást a Kúria előtt tüntetve várták végig.

A vád szerint az érintettek évekig szeretők voltak. Miután kiderült a viszony, a nő elvált, a férfi pedig elköltözött otthonról. Az asszony komolyabbra akarta fűzni a kapcsolatot, de az orvos ezt nem akarta. Ám amikor a nő szakított vele, azt nem tudta elfogadni, rendszeresen kereste egykori szeretőjét. Erika ezután megismert valakit, a doktor pedig egy idő után nem kereste. A támadás előtt két hónappal beszéltek utoljára. Ez utóbbi egyébként a védelem szerint épp az ártatlanságát bizonyítja, a vád szerint viszont  azt, hogy a férfi előre eltervezte a kegyetlen támadást.

A nőt a lakásánál, a III. kerületi San Marco utcában kapta el a maszkos férfi 2013 márciusában. Bezárta az ajtót, megfenyegette, majd a földre fektette, összekötözte és műtéteknél használt szert injekciózott a combjába, amitől az asszony öntudatlan állapotba került. Ezután a támadó levetkőztette az alsó testét és lúgot öntött a nemi szervére, majd a fürdőszobába vitte és lemosta.

Az ügy “döcögősen” jutott el a bíróságig,  a Fővárosi Főügyészség ugyanis 2014 augusztusában azt közölte: megszüntették az eljárást a gyanúsítottal szemben. Nem volt elegendő bizonyíték ellene, ezért döntöttek így. Ám a megszüntető határozat ellen panasz érkezett, a doktorból pedig – Mikola István unokaöccséből – végül vádlott lett. Tavaly augusztusban derült  ki, hogy a férfit mégis bíróság bíróság elé állítják. Végül májusban, közvetett bizonyítékok alapján ítélték el.  Másodfokon várhatóan március 10-én születik döntés.