Rogán nem fizetett a luxuskocsiért a helikopteres lakodalmazás után

A miniszter mondhatni spórolt.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Rogán-Gaál Cecília helikopterrel fuvaroztatta miniszter férjét és gyermeküket Szabó Zsófi bulvárszereplő mándoki esküvőjére. Az út ellenértékét – sajtóhírek szerint 750 ezer forint körüli öszeget – állítólag az üzeltasszony résztulajdonában lévő Nakama&Partners Kft. barterezi le a légiszolgáltatásokat nyújtó Fly-Coop Kft.-vel. A cég másik tulajdonosát, Sarka Katát hétfőn kérdeztük a médiaügynökségi feladatokat ellátó válalkozásukról.

A Népszabadság új részletekkel szolgált a luxusútról. Mint ismert, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert és családját a budaörsi repülőtérről egy Mercedes limuzin szállította el. A lap kérdésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda közölte: a tárcavezetőért és családjáért “egy kedves ismerős” ment ki a reptérre. A Népszabadság kiderítette, hogy Rogánék “kedves ismerőse” a prémiumautók és sofőrök kikölcsönzésével foglalkozó Valton-Master Car Kft. flottájába tartozó, napi 80 ezer forintért bérelhető német rendszámos S 500 L típusú Mercedest vezette. Az autós cég több szálon köthető a kormányzati megrendelésekben nem szűkölködő Valton Security Kft.-hez – írja a lap.

Egy másik német rendszámos autó körül is kérdések merültek fel, mivel Rogán Antal a Borsnak azt nyilatkozta, hogy a szabolcsi esküvőn a biztonsági szolgálat küldött eléjük egy német rendszámú autót,

az vezetett fel minket, mert a navigációs rendszer nem találta a pontos címet.

Erre az autóra is rákérdezett a lap, ám a Miniszterelnöki Kabinetriroda azzal hárította el az érdeklődésüket, hogy az “a vendéglátók kit küldtek miniszter úr és családja elé az esküvőn, amin magánemberként vett részt, úgy gondoljuk, nem tartozik a Népszabadságra.”